Drugi smartphone festival u Srbiji. Sopot oktobar 2022. Snimi film i prijavi se. Drugi smartphone festival u Srbiji. Sopot oktobar 2022. Snimi film i prijavi se. Drugi smartphone festival u Srbiji. Sopot oktobar 2022. Snimi film i prijavi se.

1

Rok za prijavu

Svi učesnici moraju prijaviti film pre 20. septembara 2022

Prijava
Prijava
2

Pravila

A. Pre-produkcija:
- Trajanje: 10 minuta ili kraće.
- Tema: bez ograničenja ( Filmovi koji budu sadržali diskriminatorske, uvredljive, rasističke, ili bilo kakve neprimerene sadržaje biće automatski isključeni.

B. Produkcija:
- Film mora biti snimljen na smartphone-u ili tabletu. Bilo kakva animacija ili grafički sadržaj u filmu takodje mora biti uradjena na smartphone/tablet koristeći njihove aplikacije.
Uz prijavu se mora priložiti najmanje 30 sekundi sirovog materijala, kao i model uredjaja koji je korišćen.
C. Post-produkcija:
- Film može biti editovan na bilo kom softveru i na bilo kom komjuteru. Ukoliko se koristi muzika, zaštićena autorskim pravima, mora se nabaviti dozvola od autora. Bilo kakav spor koji nastane zbog kršenja autorskih prava je isključivo odgovornost autora filma.
Pravila
Pravila
3

Uslovi

Film, popunjenu prijavu i 30 sekundi sirovog materijala, slati kao zip preko WeTransfer (https://wetransfer.com) na granafilmfestival@gmail.com

- Popunjavanjem prijave i slanjem filma ("Film") na Smartphone Film Festival Sopot ("SFFS") prihvatate i slažete se da dajete pravo SFFS bez naknade, ne-eksluzivno pravo i licencu da koristi, reprodukuje, izmeni, objavi, prikaže, prenosi i deli Film, kao i da bez ograničenja koristi Film u svrhu promocije festivala, bez kompenzacije. Film koji se prikaže na bilo kojoj društvenoj mreži (YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram…) biće automatski diskvalifikovan.
Žiri festivala će odabrati uži izbor filmova koji će biti prikazani na festivalu i izabrati pobednika. Rezultati će biti objavljeni na sajtu festivala.
Uslovi
Uslovi
4

Nagrade

Najbolji film u kategoriji srednjih škola:
15.000,00 rsd. i statueta Grana Film Festivala

Najbolji film u kategoriji visokih škola:
15.000,00 rsd. i statueta Grana Film FestivalaNagrade
nagrade